Idrissi blikt terug: ''Daarop besloot ik naar FC Groningen te gaan''

Oussama Idrissi is dit seizoen een van de smaakmakers bij AZ. Voor de vleugelaanvaller staat er zondag een pikant duel op het programma. De oud-speler van FC Groningen speelt namelijk met AZ tegen zijn oude club Feyenoord.

Idrissi speelde in de jeugd van Feyenoord en zou daar zijn weggestuurd. "Ik snap nog steeds niet wie dat de wereld heeft in geholpen", vertelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb een hartstikke goeie tijd gehad in de jeugd van Feyenoord en heb nog regelmatig contact met de mensen van toen."

De Marokkaan zag het echter niet zitten om met een amateurcontract te trainen met de A-jeugd en op maandagavond bij Jong Feyenoord te spelen. "Ik had niet het gevoel dat ik mij op die manier verder kon ontwikkelen. Daarop besloot ik naar FC Groningen te gaan. Dacht: dan moet ik maar op een andere manier de Eredivisie te halen", aldus Idrissi, die in het verleden droomde van Feyenoord 1.

"Maar het grotere doel was om profvoetballer te worden", geeft hij aan. "Als je me vraagt wat nú mijn doel is, dan zeg ik dat ik graag nog eens bij een Europese subtopper wil spelen. Maar alles op zijn tijd. Vroeger kon het mij als talentje van Feyenoord niet snel genoeg gaan, nu kies ik liever de weg van de geleidelijkheid." Via FC Groningen kwam Idrissi in 2018 bij AZ terecht.

Lees meer:
0 reacties