Luciano: ''Vrienden kunnen niet geloven dat ik met hem heb gespeeld''

Luciano da Silva was zeven jaar lang de spectaculaire keeper van FC Groningen. De publiekslieveling speelde onder meer samen met verdediger Virgil van Dijk. De Braziliaanse keeper is erg onder de indruk van de Nederlandse verdediger.

"Zelfs toen hij jong was imponeerde hij al door zijn lengte en zijn stemgeluid. Iedereen had meteen respect voor hem", vertelt Luciano in gesprek met VICE. "We hadden een groepje met jongens als Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet en Género Zeefuik. Daar zat Virgil ook bij."

"Elke maand organiseerde ik een barbecue bij mij thuis voor die jongens", vervolgt Luciano. "Ik heb nog een aantal actiefoto’s op het veld van Virgil en mij samen. Die laat ik hier weleens aan mijn vrienden zien. Die kunnen niet geloven dat ik met hem heb gespeeld."

Luciano had niet durven voorspellen dat Van Dijk de wereldtop zou halen. "Nee, ik zag wel dat hij veel talent had, maar dat hij de Champions League zou winnen en de beste verdediger van de wereld zou worden had ik niet verwacht."

"Je ziet ook genoeg spelers met kwaliteiten die het uiteindelijk niet in de top terechtkomen. Gibril Sankoh was bijvoorbeeld ook echt een topverdediger. In die tijd was hij beter dan Van Dijk. Ik heb ook nog twee weken met Luis Suárez getraind voordat hij naar Ajax vertrok. Later speelde ik in een elftal met Dusan Tadic", aldus Luciano.

Lees meer:
0 reacties