Cornelisse blikt terug: ''Het werd een ongekend feest die avond''

FC Groningen behaalde in 2006 de play-offs voor een plaats in de Champions League. Voormalig FC Groningen-speler Yuri Cornelisse blikt terug op een fantastisch jaar bij de Trots van het Noorden, dat werd afgesloten met Europees voetbal.

"Het was mijn eerste seizoen bij FC Groningen en het was echt een bijzonder jaar op vele manieren," blikt de aanvaller terug op de clubwebsite. "We begonnen heel matig aan het seizoen en pas na een thuiszege op PSV begon het bij ons te draaien."

"We namen in december afscheid van het Stadion Oosterpark met die wedstrijd tegen NEC en daarna werd Euroborg een onneembare vesting", vervolgt Cornelisse. "We waren onverslaanbaar. Als bekroning op een geweldig jaar behaalden we ook nog Europees voetbal."

Tegen FC Twente wist FC Groningen een punt te pakken, om zo Europees voetbal veilig te stellen. Er werd flink gefeest op het veld, maar ook de terugreis was intens volgens Cornelisse. "We hebben erg lang in de bus gezeten. Toen we uiteindelijk dichterbij de Stad kwamen, stonden de supporters ons al op te wachten op viaducten."

"We hadden Europees voetbal gehaald en vrij spontaan werd iedereen opgeroepen voor een huldiging op de Grote Markt. Na afloop van de play-offs was daar waarschijnlijk geen ruimte meer voor geweest. Het werd een ongekend feest die avond. Ons team was veerkrachtig, bleef geloven in eigen kansen en toonde mentale weerbaarheid. Een groot compliment aan iedereen in en rond het team dat zoveel moois heeft bereikt in dat jaar", aldus Cornelisse.

Lees meer:
0 reacties