Wildeman over bekerwinst FC Groningen: ''Zeiknat geworden''

Een bekerfinale winnen is voor veel clubs een absoluut toppunt, al kijkt niet iedereen van de club altijd met dezelfde, goede gevoelens terug naar die dag. Zo was de bekerwinst van FC Groningen vijf jaar geleden wat minder voor stadionspeaker Jan Wildeman.

"Aan de ene kant was het natuurlijk voor velen een fantastische dag. Aan de andere kant was het voor mij persoonlijk minder leuk", geeft Wildeman bij Dagblad van het Noorden aan. "Wij moesten vooral redelijk op tijd aanwezig zijn in stadion de Kuip in Rotterdam, voor allerlei overleggen met managers en andere mensen met opgespelde naambordjes."

"Ze hadden allemaal wat te zeggen over hoe het moest. Uiteindelijk kwam er weinig van terecht. Verder zat ik tijdens de wedstrijd langs de zijlijn en ben zeiknat geworden van de regen, het plastic dat om het papier met de opstelling zat was doorweekt", blikt hij verder terug. "Wat dat betreft kun je beter droog in de Euroborg zitten."

Wildeman is al bijna veertig jaar stadionspeaker bij FC Groningen, één van de langstzittende in de gehele Eredivisie.  "Je krijgt teksten op papier die vaak niet zijn uitgewerkt in spreektaal. Het geheim is dat te lezen, tegelijkertijd vooruit te kijken en er dan spreektaal van te maken", licht hij zijn geheim toe. "Het is een kunstje dat ik in de loop der jaren heb verfijnd, zet daar ook een bepaalde stem bij op."

"Komend seizoen is het veertigste seizoen dat ik dit doe, overigens al die tijd samen met Dirk van Nieuwpoort (dj, red.). Hoe lang ik nog doorga weet ik niet. Ik hoop in ieder geval niet dat ik zoals stadionspeaker Pé Mühren van FC Volendam achter de microfoon overlijd", besluit Wildeman.

Lees meer:
0 reacties