Met de tractor naar De Kuip: ''Mensen gunden het ons echt''

Morgen is het vijf jaar geleden dat FC Groningen de KNVB-beker won door PEC Zwolle met 2-0 te verslaan. Opvallend rondom deze beker-finale was de komst van enkele Groningers die per tractor de tocht naar De Kuip aflegden.

Onderweg werden de boeren positief toegejuicht. "Mensen gunden het ons echt", blikt Bas Schage terug in het boek Cupkoorts. Desondanks verliep het niet zorgeloos, zo zat er op een gegeven moment een politiewagen achter de trekkers.

"In mijn hoofd begon ik al het gesprekje af te ratelen op hun vraag ‘waar gaan jullie naar toe’. Inwendig was ik al aan het smeken of we niet gewoon verder mochten rijden naar Rotterdam. Want kom op, met vijf trekkers ben je toch niemand tot last. We waren al zover, het zou nu toch niet stoppen?", legt hij zijn gedachtegang uit.

Niet meer dan een duimpje kreeg hij en de weg kon probleemloos voortgezet worden. "Eindelijk waren we er. We wilden snel even een foto maken en dan weer weg zijn. Voordat de politie ons weg zou jagen", vertelt Bas. Dat was echter niet nodig.

Ook bij de toeristen vielen de Groningers in de smaak. De drukte rondom de groep schepte echter de aandacht van de politie, die de boeren vriendelijk verzocht te vertrekken. "Het ging allemaal gemoedelijk. We kregen geen boete, daar was de stemming ook niet naar. Ook al stonden we op de stoep", weet Bas nog.

Lees meer:
0 reacties