Groningen-held blikt terug: ''Heb het zelfs vereeuwigd op mijn lichaam''

Albert Rusnák houdt goede herinneringen over aan 3 mei. Precies vijf jaar geleden schoot hij FC Groningen met twee goals naar de eerste KNVB Beker in de clubgeschiedenis. De Slowaak haalt zijn herinneringen nog maar eens op.

De aanvaller passeerde PEC Zwolle-doelman Warner Hahn na 63 minuten en 39 seconden. "Ik hoorde helemaal niets meer. Het was zo intens. Ik sloot mezelf af van alle prikkels in het stadion. Overrompeld door blijdschap", vertelt Rusnák, tegenwoordig speler van Major League Soccer-club Real Salt Lake, in een interview met RTV Noord.

De bekerwinst blijft Rusnák altijd bij. "Ik denk er nog dagelijks aan. Het is de mooiste prestatie in mijn voetbalcarrière. Ik heb het zelfs vereeuwigd op mijn lichaam, in de vorm van een tattoo op mijn been."

"Toen het laatste fluitsignaal klonk, was ik natuurlijk hartstikke blij. Ik had alleen niet door wat voor prestatie we hadden neergezet. Dat besef ik tegenwoordig veel beter", vervolgt de aanvaller, die na de zege genoot van de bekerhuldiging. "Het feest duurde niet één dag, maar wel zeven. Groningen was de hele week in een feeststemming en ik natuurlijk ook."

Lees meer:
0 reacties