''We hadden toen sneller en beter hadden moeten handelen met Virgil''

0
''We hadden toen sneller en beter hadden moeten handelen met Virgil''

Marco de Ruiter, jeugdtrainer van Willem II, snapt niet dat de club Virgil van Dijk zo makkelijk naar FC Groningen heeft laten gaan. Via FC Groningen, Celtic en Southampton werkte hij zich op tot een van de beste verdedigers van het moment.

"Achteraf vind ik dat we toen sneller en beter hadden moeten handelen met Virgil. Het verhaal dat wij te horen kregen was: 'We wachten nog een jaartje, hij is toch niet echt een hoogvlieger'. Daar heeft FC Groningen heel goed op ingespeeld. Ze hoefden alleen maar twaalfduizend euro aan opleidingsvergoeding te betalen", begint De Ruiter in Voetbal International.

Ook Michael de Leeuw werd door Willem II binnengehaald. "Hij had iets heel bijzonders. Zeker voor iemand die pas zo laat in het betaalde voetbal was terechtgekomen: zijn koptechniek. Echt, dat heb ik zelden gezien. Ik wilde graag met hem door, maar niet iedereen bij Willem II was enthousiast."

"In het eindgesprek heb ik Michael toen geadviseerd een stapje terug te doen om van daaruit twee stappen vooruit te zetten. Via Veendam heeft hij zich daarna in de kijker gespeeld", besluit De Ruiter.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!