Tadic doelwit van Rolex-bende: ''Zou nooit meer kunnen voetballen''

0
Tadic doelwit van Rolex-bende: ''Zou nooit meer kunnen voetballen''

Voormalig FC Groningen-aanvaller Dusan Tadic was een doelwit van de Rolex-bende, die zich vandaag moest verantwoorden voor de rechtbank. Dat meldt De Telegraaf op haar website. 

De Rolex-bende wilde Tadic beroven van zijn horloge. De beveiliging rond de voetballer zou echter te goed zijn geweest om dichtbij de Ajacied in de buurt te komen. Estelle Cruijff en de vader van Nicolette van Dam werden wel slachtoffer van de bende, die zich ook op voetballers wilde richten. Meerdere spelers van Ajax en PSV, zoals Steven Bergwijn, Luuk en Siem de Jong en Adam Maher kwamen ter sprake.

De spelers van PSV vielen, zo bleek tijdens afgeluisterde gesprekken van de politie, af. Verdachten Mourad B. (29), Mounir C. (25), Oussama A. (20) en een minderjarige verdachte vonden het namelijk te ver rijden. Tadic was wel degelijk een potentieel doelwit. De Ajacied moest bedreigd worden door de vier daders.

"We kunnen hem in zijn benen schieten met een Glock. Bambambam", tekent De Telegraaf op aan de hand van politieverslagen. "Hij zou nooit meer kunnen voetballen, maar dan konden ze wel zijn horloge pakken", schrijft verslaggever Mascha de Jong. Verdachte Mounir C. vindt die versie van de politie overdreven.

"Ik weet niet of deze versie overeenkomt met wat we echt wilden. We gingen niet met hem picknicken. Maar hoe en wat er precies zou gebeuren, weet ik niet. Er was verveling en het ging gewoon om snel geld", liet hij weten in de rechtbank.

De jongste verdachte, een 18-jarige Amsterdammer, noemde zichzelf een Ajacied, maar dat weerhield hem niet op Tadic op de radar te hebben als doelwit. De rechtszaak rond de Rolexbende duurt zeven dagen. De officier van justitie zal op vrijdag 2 oktober de strafeis bekendmaken. De bende heeft van 2016 tot begin 2019 toegeslagen en roofde naar verluidt zo'n tien Rolexen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!