VIDEO | Samenvatting: FC Groningen klopt Roda JC en is bijna veilig

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis goede zaken gedaan in de strijd om handhaving. De ploeg van Ernest Faber neemt afstand van de degradatiestreep door nummer zestien Roda JC met 2-1 te kloppen.

FC Groningen begon sterk aan het duel in eigen huis. De Groningers kwamen al in de vijftiende minuut op voorsprong. Smaakmaker Ritsu Doan opende de score met een fraai afstandsschot. Aan het eind van de eerste helft kreeg FC Groningen te maken met een fikse tegenvaller. De aanvaller werd vervangen door Jesper Drost, die in de tweede helft gelijk zijn waarde bewees.

De middenvelder was oplettend bij een door Roda JC slecht verwerkte corner van de Groningers en kon zijn ploeg in de 49e minuut van dichtbij op 2-0 voorsprong zetten. Twintig minuten later deden de Kerkraders echter iets terug. Chris Kum zorgde na 69 minuten spelen met een fraaie volley voor de aansluitingstreffer, waarna de Kerkraders weinig meer wisten te brengen en FC Groningen de wedstrijd winnend afsloot.