Homepage » Hoofdnieuws » Te Wierik opgelucht: ''Ik dacht: daar gaan we weer, maar we bleven overeind''

Te Wierik opgelucht: ''Ik dacht: daar gaan we weer, maar we bleven overeind''

( 0 reacties)
Te Wierik opgelucht: ''Ik dacht: daar gaan we weer, maar we bleven overeind''

Mike te Wierik is opgelucht na afloop van de door FC Groningen gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. De verdediger maakte zich zorgen bij de aansluitingstreffer van de Kerkraders, maar dat bleek uiteindelijk nergens voor nodig.

"Bij de 2-1 dacht ik: daar gaan we weer, maar we bleven overeind", vertelt Te Wierik tegenover RTV Noord. De FC Groningen-speler baalt desondanks wel van het tegendoelpunt. "Er was niets aan de hand en dan valt die tegentreffer. Dat heeft ook te maken met de situatie waar je dan in zit. Gelukkig ging het publiek er ook nog extra achter staan toen. Dat hebben we echt nodig, daarom was ik daar ook aardig mee bezig."

"Ik moet verder een compliment maken aan onze verdediging, die stond vandaag prima", vervolgt Te Wierik. "Ook na de goal van Kum hebben we niet veel meer weggeven. Achterin hebben we ook de houding dat als het nodig is om de bal gewoon weg te rammen. Zo sleep je elkaar er doorheen."

Door de overwinning nemen de Groningers afstand van de degradatiestreep. "Deze positiviteit werkt naar iedereen door, daar kunnen we trots op zijn. Ik probeer veel in het veld te praten, ik ben daar ook voor aangetrokken", vertelt Te Wierik, die trots is op het spel van de jongelingen in de Groningse basiself. "Als je ziet hoe Absalem vandaag speelt en Tom van de Looi voor de verdediging. Dat is echt knap."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›