Van de Looi nieuwe bondscoach Jong Oranje

Erwin van de Looi is de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De oud-trainer van FC Groningen is de opvolger van Art Langeler en heeft een verbintenis tot en met december 2020 getekend. Bij plaatsing voor het EK 2021 wordt die verbintenis verlengd. 

"Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie", reageert Van de Looi bij OnsOranje op zijn aanstelling. "Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

De trainer die met Groningen in 2015 de beker won heeft in september twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden. Nederland neemt het dan op tegen Engeland en Schotland. Groepswinnaars plaatsen zich direct en de beste vier nummers twee spelen via een play-offs om de laatste twee tickets. Nederland staat tweede in de poule met elf punten uit zes wedstrijden. 

 

Lees meer:
0 reacties