Bacuna onthult: ''Er waren meerdere clubs geïnteresseerd''

Juninho Bacuna tekende woensdag een contract bij Huddersfield Town, maar geeft aan dat er meer clubs voor hem in de race waren. Het 20-jarige talent had een doorlopend contract van één jaar en was daarom een gewild transfertarget. 

"Er waren meerdere clubs geïnteresseerd", geeft Bacuna te kennen tegenover RTV Noord, "maar ik weet niet wat voor clubs. Huddersfield was heel serieus. Ik heb echt een positieve indruk van die club. Het zijn aardige mensen en mensen die graag met talenten willen werken. Ze willen er alles aan doen om in de Premier League te blijven, met dezelfde selectie als vorig jaar en een paar nieuwe spelers. We gaan er alles voor doen om dat mogelijk te maken."

Juninho's broer Leandro Bacuna speelt al jaren in Engeland. Of Leandro Juninho van advies heeft voorzien? "Natuurlijk. Ik spreek Leandro dagelijks. Leandro zei: je moet doen wat je gevoel zegt. Het is een goede stap om jezelf door te ontwikkelen. Toen het allemaal klaar was, feliciteerde hij mij. Hij was heel trots, maar zei ook: nu moet je hard door blijven werken. Niet denken dat je er al bent. Laat zien wat je kan in de Premier League."

Ook de spelers van FC Groningen gunden Bacuna de vervolgstap van harte. "In de groepsapp waren de spelers van de FC allemaal blij voor me. Ze wensen me succes." Nu het vertrek van Bacuna vaststaat, gaat hij de komende dagen de tijd nemen afscheid te nemen van de mensen op de club. "Ik ga ze zeker missen. Ik heb tien jaar gespeeld bij Groningen. Het is de club die in mijn hart zit. De supporters, de spelers, de materiaalmensen, de mensen die het gras maaien, de directeur, trainers, ik ga ze allemaal missen."

Lees meer:
0 reacties