Groningen overweegt nieuwe functies: ''Is een van de levensaders van de club''

Henk Veldmate vertrekt per 1 februari naar Ajax, om daar de functie van hoofdscout in te vullen. FC Groningen overweegt om geen nieuwe hoofdscout aan te stellen, vertelt Hans Nijland op de nieuwjaarsreceptie, opgeschreven door het Dagblad van het Noorden.

"Het aan- en verkoopbeleid is één van de levensaders van de club", zegt Nijland. "Er komt ook een vervanger voor Henk, maar dat hoeft niet specifiek opnieuw een hoofdscout te zijn."

Jurrie Koolhof en Patrick Busby zijn momenteel de twee scouts van de Noorderlingen, zij krijgen mogelijk een ander takenpakket. "Wij hebben daarover al met onze manager technische zaken Peter Jeltema gesproken en tegen Henk Veldmate hebben we gezegd: regeer eens over je graf heen. Ik zeg niet dat we het op deze manier gaan doen, maar we houden deze mogelijkheid tegen het licht."

Nijland hoopt voordeel te kunnen halen uit de nieuwe functie van Veldmate. "Het vertrek van Henk is een aderlating en Ajax is per 1 februari natuurlijk zijn werkgever, maar wij hebben daar nu ook iemand op een belangrijke post zitten met een FC Groningen-gevoel. Hij zal straks meer spelers zien die interessant zijn voor ons dan voor Ajax. Daar kunnen wij ons voordeel mee doen."

Lees meer:
0 reacties