'De geweldige sfeer die er was, als ik er aan denk krijg ik opnieuw kippenvel''

De Euroborg bestaat vandaag tien jaar. Erik Nevland tekende in 2006 voor het eerste doelpunt in de groene kathedraal. De Noor tekende voor de 1-0 tegen SC Heerenveen. Het duel werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen.

"Op het moment zelf sta je er niet zo bij stil", zegt Nevland in het Dagblad van het Noorden. "Dan overheerst de vreugde over de overwinning op Heerenveen. Als je er later over gaat nadenken, dan weet je: dat doelpunt heeft historische waarde. Dan word je gebeld als Euroborg tien jaar bestaat en over vijftien jaar belt er misschien wel weer iemand."

Nevland speelde ook nog met FC Groningen in het Oosterpark. "De mensen waren eerst wat sceptisch; ze waren het Oosterpark gewend. Maar vanaf het eerste duel voelde het goed in Euroborg. De geweldige sfeer die er was, de vreugde bij de mensen. Als ik er aan denk krijg ik opnieuw kippenvel", aldus de oud-spits.

De Noor speelde daarna veel mooie wedstrijden in de Euroborg. "De Europa Cupwedstijd tegen Partizan Belgrado is er een van. Je kon elkaar in het veld niet verstaan, zo veel geluid was er. En daarna, een paar dagen later die wedstrijd tegen Vitesse, waarin we tien minuten voor tijd nog met 3-1 achter stonden en met 4-3 wonnen." In dat duel tekende Luis Suárez vlak voor tijd voor de 3-3 en de 4-3. "Natuurlijk was Suárez belangrijk met zijn doelpunten, maar het was ook het publiek. Dat heeft ons in die wedstrijd door onze vermoeidheid getrokken. Die week in Euroborg, die is heel speciaal geweest", besluit Nevland.

Lees meer:
0 reacties