'Nijland een kapitein die de waan van de dag buiten het stadion houdt''

Over het Nederlands voetbal is momenteel weinig positiefs te melden. Oranje mis het EK, Ajax wordt al vroeg uitgeschakeld in de Europa League, het uitblijven van betalen van Wang bij ADO Den Haag en de financiële wanorde bij FC Twente, is er voor FC Groningen wel iets positief te melden, aldus Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf.

De Groot stelt dat de FC Groningen goed bezig is, ten opzichte van de andere clubs in Nederland. ''Hans Nijland heeft gemeld dat FC Groningen een nettowinst van 1,4 miljoen heeft geboekt, zo kan het ook.'' Volgens de Groot is dit een voorbeeld van goed leiderschap. ''Dit resultaat kan niet los worden gezien van één belangrijk aspect: leiderschap.'' 

De Groot roemt Hans Nijland voor zijn prestaties: ''Met Hans Nijland staat er bij deze betaalde voetbalorganisatie iemand aan het roer die de waan van de dag ver bij het stadion houdt'' Hans Nijland kreeg afgelopen week ook een prijs uitgereikt en volgens de perschef van de Telegraaf is dat terrecht. ''Hans Nijland werd deze week terrecht uitgeroepen tot 'Groninger van het Jaar'. 

De Groot stelt dat er een solide organisatie is bij FC Groningen, die bijdraagt aan de ontwikkeling van topsport. ''Er is binnen de Euroborg sprake van een uiterst solide organisatie. Het negativisme in voetballand gaat voorbij aan de noorderlingen, die kunnen bogen op een aantekkelijk spelend elftal, een gezonde financiele huishouding en een leidende rol in de ontwikkeling van topsport in de regio.''

Volgens De Groot is het allemaal niet zo ingewikkeld: ''Het oogt allemaal simpel, maar door het gedoe elders valt het nu extra op. Terwijl het niets meer is dan logisch handelen en een zet voor uitmaken'', sluit de chef sport af.

Lees meer:
0 reacties