Koning van de Euroborg': ''Dat gevoel is onbeschrijflijk''

Tom Hiariej heeft de meeste wedstrijden in de Euroborg gespeeld. Maar liefst 83 keer betrad hij het veld van de groene kathedraal. Van de huidige spelersgroep zit Rasmus Lindgren (80 officiële duels) hem het dichtst op de hielen.

"Ik was er ook bij toen het stadion werd geopend", vertelt Hiariej aan het Dagblad van het Noorden., "Toen als jeugdspeler. Wij moesten ons op het veld verzamelen en hadden een bal in onze handen die wij omhoog moesten houden toen Robben langskwam. Dat Wilfred Genee de presentator was is me niet opgevallen. Ik had alleen maar oog voor Robben."

Het mooiste moment in het stadion van FC Groningen beleeft Hiariej op 23 januari 2008: tegen NEC maakt hij dan zijn eerste doelpunt in de Euroborg. "Ik scoorde in de negentigste minuut. We wonnen met 5-1 en mijn doelpunt had eigenlijk alleen maar statistische waarde. Maar voor mij lag dat toch even anders. Ik scoorde al bijna nooit - ook in de jeugd deed ik dat niet - en nu lukte me dat wel."

"Voor de eerste keer in het eerste elftal en dan ook nog in Euroborg. Het is een cliché, maar de vreugde die ik op dat moment voelde… Je kijkt om en je ziet je ploeggenoten naar je toekomen om het doelpunt met jou te vieren. En dan het geluid van al die juichende mensen. Onbeschrijflijk. Marcus Berg of Tim Matavz, dat weet ik niet meer, speelde mij de bal aan en ik schoot hem diagonaal in. Babos stond, geloof ik, in het doel bij NEC", aldus Hiariej.

Lees meer:
0 reacties