Oud-speler niet om advies gevraagd: ''Zo'n goed beeld heb ik niet meer''

Theo ten Caat speelde tussen 1988 en 1991 bij FC Groningen. Daarna vertrok hij naar de Schotse competitie om bij Aberdeen te gaan voetballen. Later speelde hij onder meer bij FC Twente, Vitesse en Veendam. 

Toentertijd was volgens Ten Caat vooral de manier van spelen het verschil tussen Nederland en Schotland. "Aberdeen had, mede door inbreng van vijf Nederlanders en enkele goeie en mooie Schotse spelers, een Europese manier van spelen. Celtic en Glasgow Rangers, toen met (oud-FC Groningen-trainer, red.) Pieter Huistra, speelden ook verzorgd voetbal", zegt Ten Caat tegen Boerenmacht. "Bij alle andere clubs waren strijd en passie de hoofdbestanddelen, die natuurlijk belangrijke ingrediënten van voetbal zijn. Iets anders dat Theo opviel, was het respect dat de spelers voor elkaar hadden. Dat lag in Schotland vele malen hoger dan in de Nederlandse competitie."

FC Groningen speelde vroeg in het seizoen voor de Europa League nog tegen Aberdeen. Ten Caat werd niet om advies gevraagd, maar daar zit hij niet mee. "Groningen heeft voldoende voetbalkennis rondlopen om hun eigen analyse op de tegenstander los te laten. En zo'n goed beeld heb ik ook niet meer. Het is meer dan drie jaar geleden dat ik een bezoek heb gebracht."

Ten Caat komt zo nu en dan nog in de Euroborg, al heeft hij nog altijd heimwee naar het Oosterpark. "Het Oosterpark is natuurlijk iets bijzonders voor mij, net als Diekman van FC Twente"

Lees meer:
0 reacties