Jong FC Groningen koerst af op de Jupiler League'

Jong FC Groningen maakt een goede indruk dit seizoen. De ploeg doet mee om de eerste plek en lijkt op weg om kampioen te worden. Afgelopen weekend wonnen de jongelingen met 4-1 van De Graafschap.

Door de zevende zege afgelopen week nam Jong FC Groningen de leiding over van Jong Sparta Rotterdam. Ook de 'instroom piramide' van de KNVB voor aankomend seizoen ziet er voor Jong FC Groningen gunstig uit. Door de toevoeging van een tweede divisie aankomend seizoen hoopt de KNVB het Nederlands voetbal een boost te kunnen geven. De beloftenteams worden aan het einde van het seizoen ingedeeld in een competitie. Dit kan de topklasse, tweede divisie of de Jupiler League zijn. 

De KNVB maakt wekelijks een eindranglijst van factoren die meespelen. De nummer één van die eindranglijst stroomt uiteindelijk door naar de Jupiler League. De nummers twee tot en met vijf gaan in de Tweede divisie voetballen, terwijl de overige zes teams vanaf 2016/’17 uitkomen in de Topklasse.

De ranglijst van het huidige seizoen 2015/’16 telt voor 50 procent mee in de eindranglijst. De prestaties van de beloften in de seizoenen 2012/’13 tot en met 2014/’15 hebben een gewicht van 25 procent in de eindranglijst. De verrichtingen van de onder 19- en onder17-teams in de seizoenen 2013/’14 tot en met 2015/’16 tellen voor 25 procent mee in de eindranglijst. Voor FC Groningen zou dit (momenteel) betekenen dat Jong FC Groningen aankomend seizoen instroomt in de Jupiler League.

Jong FC Groningen koerst bij ongewijzigde stand regelrecht af op Jupiler League. #FCGroningen https://t.co/Uqcq8EZpXW

— Wim Masker (@wim_masker) January 19, 2016
Lees meer:
0 reacties