Nijland wanhoopt niet: ''Iedere wedstrijd biedt weer nieuwe kansen''

Hans Nijland heeft geen verklaring voor de matige competitiehervatting van FC Groningen. De algemeen directeur vertelt op de clubsite dat hij net als iedereen teleurgesteld is, maar dat niemand hoeft te wanhopen. "Spelers en staf zijn dagelijks druk bezig om zich te verbeteren. Aan goede wil geen gebrek."

De ervaren Nijland weet dat je op sommige momenten ook een beetje geluk nodig hebt om de 'los' te komen. Vlak voor de winterstop kwam de klad er in en ook na een volgens eigen zeggen zeer geslaagd trainingskamp wil het nog niet echt vlotten. "Deze resultaten zorgen voor een flinke sof, maar het is elk seizoen al zo geweest dat we een periode wat minder presteren", weet de algemeen directeur.

"Daar houden we ons aan vast. Het is daarom misschien ook niet verkeerd dat de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen. Veel tijd om stil te staan bij de teleurstellende resultaten is er niet. En iedere wedstrijd biedt weer nieuwe kansen", doelt Nijland op de wedstrijd tegen Willem II van vanavond en de weekendontmoeting met PEC Zwolle.

In die wedstrijden hoopt FC Groningen het goede gevoel van voor de winterstop terug te vinden. "Tot aan de laatste wedstrijd voor de winterstop hadden we nota bene zicht op de vierde plaats. Dan heb je daarvoor een half seizoen lang veel goede dingen gedaan", beseft de algemeen directeur. "Anders is dat onmogelijk. Die gedachte houden we vast en we zijn overtuigd dat we door deze lastige periode heen gaan komen."

Lees meer:
0 reacties