Reis maakt belangrijke keuze: ''Ik had destijds mijn keuze al gemaakt''

Ludovit Reis heeft afgelopen week zijn interlanddebuut voor Oranje gemaakt. Met onder-19 speelde hij tegen Engeland en Tsjechië. De middenvelder speelde één wedstrijd de volle negentig minuten, terwijl hij bij de andere wedstrijd als invaller binnen de lijnen kwam.

"Het was natuurlijk heel mooi. Als je voor je land mag uitkomen en dan het volkslied mee kan zingen. En de wedstrijd kan winnen met 5-1, dan is dat heel lekker", begint Reis. "Het niveau was natuurlijk veel hoger. Met trainingen merk je dat, maar met de wedstrijden nog veel meer. Het was echt hoog niveau."

Morgen speelt Reis met FC Groningen tegen Ajax, maar de middenvelder weet nog niet of hij in de basis mag starten. "De basiself is nog niet bekend, maar dat zien we morgen wel. We gaan er als één team naar toe en doen er alles aan om met drie punten naar huis te gaan. Wij gaan natuurlijk gewoon ons eigen ding doen en vol erop klappen. We moeten niet naar hun kijken, maar naar onszelf. Als we ons eigen ding doen, dan komt het goed", zegt Reis in gesprek met FC Groningen TV.

De jonge middenvelder mag naast Nederland ook voor Slowakije uitkomen, maar Reis heeft zijn keuze gemaakt. "De bondscoach van Slowakije heeft zeker geprobeerd mij te overtuigen, maar ik had destijds mijn keuze al gemaakt voor Nederland. Ik vind het natuurlijk mooi om voor beiden uit te komen, maar ik ben geboren en getogen in Nederland. Het is heel mooi. Mijn doel is om het 'grote' Oranje te halen."

 

Lees meer:
0 reacties