Buijs heeft vertrouwen: ''We moeten ons eigen niveau halen, om te winnen''

Voor FC Groningen komt de week van de waarheid eraan. Komend weekend speelt de 'Trots van het Noorden' tegen AZ Alkmaar. De Alkmaarders haalden 7 punten uit drie wedstrijden, terwijl FC Groningen 3 punten haalde. Danny Buijs heeft vertrouwen in een goede afloop.

"We hebben een meerdere wedstrijden in deze week", doelt de oefenmeester op de wedstrijden tegen AZ, FC Twente en tegen FC Utrecht. "Laten we maar gaan beginnen met de wedstrijd tegen AZ. Die wedstrijden daarna doe ik daarna wel. Het is eigenlijk pas geslaagd, als we ze alle drie weten te winnen, maar het ligt aan het wedstrijdverloop", begint Buijs tegenover RTV Noord.

FC Groningen zal in de wedstrijd tegen de ploeg van John van de Brom zeker niet de favoriet zijn, maar dat weet ik Buijs. "Als je kijkt naar de afgelopen jaren, zullen we dat inderdaad niet zijn. Het is een ploeg die structureel in de top-4 vier mee doet, die ook dit jaar weer ambitie hebben", vervolgt hij. De oefenmeester acht zijn ploeg echter niet kansloos. "Ik denk zeker dat we kans hebben. Dat betekent wel dat je een goede dag moet hebben, maar je moet je eigen niveau halen, om te kunnen winnen."

"Ik denk zeker dat we een goede dag kunnen halen, maar we moeten de kansen die we hebben afmaken." FC Groningen scoorde dit seizoen nog maar twee keer en dat is te weinig. "Als je wil winnen, moet je scoren en dat hebben we te weinig gedaan. Als je dit volhoudt, blijf ik er bij dat je goals gaat maken."

 

Lees meer:
0 reacties