FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel Zeefuik; ook Hrustic geschorst

( 0 reacties)
FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel Zeefuik; ook Hrustic geschorst

Ajdin Hrustic en Deyovaisio Zeefuik zijn door de aanklager van de KNVB veroordeeld tot een schorsing van achtereenvolgens één en twee wedstrijden.

Zeefuik moet twee duels vanaf de zijkant toekijken, waarvan één duel voorwaardelijk voor de rode kaart die hij in het duel met AZ kreeg. Ploegmakker Hrustic kreeg één duel schorsing aan zijn broek voor de twee gele kaarten die hij in hetzelfde duel ontving.

Zeefuik mist komende donderdag de bekerwedstrijd tegen FC Twente. De vleugelverdediger is ook geschorst voor het komende competitieduel met FC Utrecht. Die laatste wedstrijd mist Hrustic ook. De Australiër kan wel aantreden tegen FC Twente, omdat hij geen directe rode kaart ontving.

Zeefuik kreeg afgelopen zondag na advies van de VAR een rode kaart voorgehouden door arbiter Pol van Boekel. "De beelden liegen niet, het was een duidelijke overtreding waarbij de gezondheid van de tegenstander in gevaar werd gebracht. Daar is maar een straf voor: een rode kaart."

In de slotfase van de tweede helft kreeg ook Hrustic rood. "AZ maakte een goal. Ze gingen daarna met de hoofden tegen elkaar staan. Dat wil ik niet hebben. Dat is geen goed voorbeeld voor jeugdspelers en spelers in het amateurvoetbal. Dat gezeur moeten we niet hebben op een voetbalveld. Allebei geel, maar dus de tweede voor de Groningen-speler", lichtte Van Boekel toe.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›