FC Groningen pakt in eigen huis een punt tegen FC Utrecht

FC Groningen is er opnieuw niet in geslaagd te winnen. Het FC Utrecht van Dick Advocaat leek lange tijd op weg naar een overwinning tegen FC Groningen, maar kreeg een kwartier voor tijd de gelijkmaker te verwerken. Hierdoor loopt de ploeg uit Groningen in ieder niet tegen een nieuwe blamage aan.

In de zestiende minuut opende Utrecht middels Sander van de Streek de score tegen FC Groningen en leek het een makkelijke middag te gaan worden voor de Domstedelingen. In het vervolg van de wedstrijd wist de ploeg echter niet meer te imponeren waardoor het zwaar gehavende FC Groningen terug kon komen.

Een rode kaart, de vierde al dit seizoen voor FC Utrecht, van Simon Gustafson lag ten grondslag aan het puntenverlies. De Zweed ontving een directe rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis na een stevige tackle. Na tien minuten met tien man gespeeld te hebben moest Utrecht uiteindelijk toch buigen voor FC Groningen en het puntenverlies accepteren. In de 78ste minuut maakt Ahmed Mendes Moreira de 1-1. In het restant van de wedstrijd wordt er niet meer gescoord.

Door het gelijke spel is Groningen niet de hekkensluiter in de Eredivisie maar staat het die plek af aan NAC Breda.