Reis wint met Oranje Onder-19 van Bosnië-Herzegovina

Oranje Onder-19 maakt indruk tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Ierland. Na de 5-0 overwinning op Faeröer werd zaterdag Bosnië-Herzegovina overtuigend opzij gezet. Daishawn Redan, de jonge spits van Chelsea, scoorde liefst vier keer in de 6-0 zege.

Na de eerste helft had Redan al een hattrick op zijn naam staan. Hij opende in de vijfde minuut de score en verdubbelde deze vier minuten later met een benutte strafschop. Na de goal van PSV'er Mohammed Ihattaren zorgde Redan met zijn derde treffer van de avond voor de 4-0 ruststand.

Een kwartier voor tijd maakte Ajacied Jurrien Timber de 5-0 voordat Redan zijn vierde van de avond maakte. Daarmee was de afstraffing voor Bosnië-Herzegovina compleet.

Oranje Onder-19 speelt dinsdag tegen Ierland, dat na twee wedstrijden ook zes punten heeft. In het laatste groepsduel wordt zodoende gestreden om de poulewinst en plaatsen in de Eliteronde . In de Eliteronde wordt gestreden om de laatste zeven tickets voor het EK, dat tussen 14 en 27 juli 2019 wordt afgewerkt in Armenië.

Basisopstelling Oranje Onder-19: Scherpen (FC Emmen); Timber (Ajax), Geertruida (Feyenoord), Pierie (SC Heerenveen), Castillo (Chelsea); Reis (FC Groningen), Kokcü (Feyenoord), Gravenberch (Ajax); Ihattaren (PSV), Redan (Chelsea), Mallahi (FC Utrecht).