Mahi looft effectiviteit: ''Geen een keer het gevoel gehad dat ze terug zouden komen''

Gisterenavond pakte FC Groningen de volle buit in Rotterdam. De ploeg van trainer Danny Buijs won met 2-4 van Excelsior en daarbij was aanvaller Mimoun Mahi erg belangrijk.

''Ik vond dat wij de betere ploeg waren en heel effectief met de kansen omgingen'', begint Mahi bij Fox Sports. ''Volgens mij vielen de eerste twee ballen die wij op doel schoten er allebei in en dat is dan natuurlijk heerlijk voetballen. Helemaal als je de situatie ziet waar wij momenteel in zitten. Dan is het lekker dat je er vandaag vier maakt.''

''De onbevangenheid waar wij mee speelden ontstaat denk ik zomaar'', vervolgt Mahi. ''Je ziet dat we vaker op een 1-0 voorsprong komen en dan binnen vijf minuten een tegendoelpunt krijgen. Vandaag maak je dan binnen vijf minuten de 2-0 en zie je dat het veel lekkerder voetballen is. Dan maken zij nog de 2-1, maar ik heb geen een keer het gevoel gehad dat ze terug zouden komen.''

Vijf minuten voor rust kampte Mahi met wat hamstingklachten, maar gelukkig voor FC Groningen kon de aanvaller verder. ''Ik voelde wat lichte spanning in mijn hamstring, maar met wat oefeningen van de fysio kon ik de wedstrijd gewoon voortzetten'', vertelt Mahi die een kwartier voor tijd toch werd gewisseld door kramp. ''Daar is niks raars aan aangezien ik de laatste tijd niet veel heb gevoetbald. Voor mij is dat alleen maar positief dat ik alleen maar sterker kan worden'', besluit hij.