''Dan moet ik ook de dynamiek van de Groningen-supporters inschatten''

( 0 reacties)
''Dan moet ik ook de dynamiek van de Groningen-supporters inschatten''

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen FC Emmen, terwijl komende zondag FC Groningen alweer op het programma staat. Jan Olde Riekerink kijkt uit naar het duel met de ploeg van Danny Buijs.

"Mijn broer heeft jarenlang voor FC Groningen gespeeld, dus ik heb wel wat meegekregen van de derby's. Het leeft heel erg bij anderen, dus dan leeft het ook bij de trainer", begint de oefenmeester van de Friezen, die ook nog bij Galatasaray in Turkije werkte, in gesprek met FOX Sports.

Olde Riekerink weet niet of de sfeer bij FC Groningen net zo goed is, als die in Turkije. "Dat vind ik moeilijk te peilen. Dan moet ik ook de dynamiek van de Groningen-supporters inschatten", vervolgt Olde Riekerink, die vol lof is over zijn eigen supporters. "Wat mij is opgevallen, bij alle uitwedstrijden, dat wij altijd met grote getallen naar de wedstrijden gaan. Dat valt me heel erg op. Het is geweldig, een prachtige ervaring om mee te maken."

"Van onze kant zijn we heel wisselvallig. In uitwedstrijden presteren we wel heel goed, terwijl FC Groningen wel herstellende is. In de wedstrijd tegen Excelsior, wonnen ze met 4-2, stond er een nieuw spitsenduo en waren ze weer compleet. Ze staan weer een beetje op. Er zal zeker een derby-sfeer hangen, maar wel met beide individuele doelstellingen", aldus Olde Riekerink.

Waar SC Heerenveen veel moeite heeft met thuiswedstrijden, presteren ze juist buitenhuis wel goed, valt ook de oefenmeester op. "In thuiswedstrijden wordt er meer verwacht dat je het spel maakt. Dat hebben we een aantal keer redelijk gedaan, maar dan krijg je teveel goals tegen. Ik ben niet bang om het spel te maken tegen FC Groningen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›