Lof voor algemeen directeur Nijland: ''Hij is een voorbeeld voor velen''

In VI praat blikken Marco Timmer en Tom Knipping terug op de wereldkundige bekendmaking van het vertrek van Hans Nijland. Dat besloot de algemeen directeur afgelopen week. 

"Ik heb er een moedig gevoel bij. Als je zelf al heel lang dit werkt doet (journalistiek red.), dan heb je heel lang met Hans Nijland gewerkt. Hij heeft zoveel kleur gegeven aan het Nederlands voetbal. Hij heeft FC Groningen wel groot gemaakt. Hij heeft club gevonden op een dood punt en mede aan die hand is FC Groningen een bijzonder bolwerk geworden, al denk ik wel dat hij één jaar te lang heeft doorgewerkt", stelt Timmer bij VI praat.

Knipping vindt dat er wel perspectief is bij de 'Trots van het Noorden'. "Nijland zit er al meer dan 20 jaar.  Mensen als hem vind je bijna niet meer. Die zijn bijna allemaal afgehaakt en één uitspraak blijft me altijd bij: 'Een vent maakt de tent'. Dat heeft hij bij FC Groningen wel gedaan, een groot stadion, een aantal keren Europees voetbal gespeeld en de beker gewonnen", vervolgt Knipping. "Er zijn weinig mensen die het nog zolang volhouden bij een club. Voor mij had die niet te hoeven vertrekken. Ik denk dat het aan de technische kant ligt. Nijland is commercieel heel goed, maar hij heeft zich de laatste jaren teveel met het technische beleid bemoeid."

"Ik hoop niet dat Nijland een zinkend schip gaat verlaten. Er komen zeker tekorten aan. Ik hoop niet dat hij denkt: 'Ik moet vertrekken, want anders is het straks niet meer te redden'. We hebben gezien hoe leeg het stadion is en er komen weinig tot geen pareltjes meer binnen. Ze werken al een behoorlijke tijd met tekorten en dat konden ze compenseren met uitgaande transfers, maar dat kan niet oneindig doorgaan." Volgens de heren is Nijland zelfs zo 'gek' dat hij een notitieblokje naast zijn bed heeft liggen. "Hij heeft een blokje naast zich liggen, zodat hij de volgende dag het niet vergeten is. Het is een voorbeeld voor velen. Het kan zijn dat het hem veel heeft gedaan.

Lees meer:
0 reacties