Van Dijk wilde naar Nederlandse top: ''Ik heb nooit contact gehad met die clubs''

Virgil van Dijk speelde in 2013 een sterk seizoen bij FC Groningen en had graag de stap willen maken naar een Nederlandse topclub. De aanvoerder van het Nederlands Elftal geeft echter aan dat er nooit contact heeft gehad met de traditionele top drie.

"In de zomer van 2013 wilde ik hogerop. De logische stap was om eerst naar een topclub in Nederland te gaan en daarna naar het buitenland. Dat wilde ik ook", bevestigt Van Dijk. "Ik stond open voor zowel Ajax, Feyenoord als PSV."

De verdediger van Liverpool geeft aan dat hij wist dat Ajax wel twijfelde, maar dus niet doorpakte. "Ik weet dat Ajax twijfelde tussen mij en Mike van der Hoorn van FC Utrecht. Ze kozen voor Van der Hoorn. PSV haalde Jeffrey Bruma en Feyenoord had geen interesse, die club had Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij al. Ik heb ook nooit contact gehad met die clubs", zegt Van Dijk in gesprek met Helden.

Van Dijk verkaste uiteindelijk naar het Schotse Celtic. Daarna vertrok de centrumverdediger naar Southampton en belandde de stopper in januari 2018 bij Liverpool. The Reds betaalden circa tachtig miljoen euro voor Van Dijk.

Lees meer:
0 reacties