Buijs over revelatie: ''Als er niks tussen komt, is hij volgende zomer sowieso weg''

( 0 reacties)
Buijs over revelatie: ''Als er niks tussen komt, is hij volgende zomer sowieso weg''

Bij FC Groningen is middenvelder Ritsu Doan het lichtpuntje van het seizoen. De Japanner is dan ook beloont voor zijn goede spel en maakte afgelopen week zijn debuut voor het nationale elftal.

"Ik heb met hem gesproken en zag een vrolijke en enthousiaste Doan voor me'', vertelt trainer Danny Buijs in de Dagblad van het Noorden. ''Hij heeft zijn familie nog even ontmoet in Japan, heeft weer twee kruisjes achter zijn naam en is fit gebleven. Voor hem was het een uitstekende week."

Volgens Buijs is Doan niet bezig met alle transfergeruchten omtrent hem: "Hij oogt juist heel ontspannen op dit moment in tegenstelling tot die laatste fase van de zomerperiode (toen onder meer CSKA Moskou hem wilde hebben, red.). Dat heeft natuurlijk te maken met het gegeven dat hij intussen is uitgegroeid tot een volwaardig A-international en het feit dat hij zich in de Eredivisie intussen ook goed heeft laten zien. Dat geeft hem vertrouwen.''

''Als er niks tussen komt, is hij volgende zomer sowieso weg. De vraag is of het niet al deze winter gebeurt. Ik hoop uiteraard op een paar maanden later, maar dat is niet aan mij'', aldus Buijs.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!