VIDEO | Samenvatting: FC Groningen verliest met 1-0 van Feyenoord

Feyenoord wist vandaag in eigen huis met 1-0 te winnen van FC Groningen door een vroege goal van Jens Toornstra. Hiermee verstevigen de Rotterdammers hun derde plek op de ranglijst. De Groningers blijven steken in de kelder van de Eredivisie.

Feyenoord begon veelbelovend. Al in de openingsminuut had Jörgensen de 1-0 op zijn voet, alleen had de zwak spelende spits te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Na zeven minuten spelen was het wel raak in De Kuip. Toornstra liep vrij in het strafschopgebied en rondde op prachtige wijze af in de linkerhoek.

FC Groningen had weinig te vertellen in Rotterdam, maar gaandeweg de eerste helft groeide de uitspelende ploeg in de wedstrijd. Dat leidde tot serieuze kansen. Doan en Memisevic kregen grote kansen op doelpunten voor de Groningers.

In de tweede helft zakte het spelpeil tot een verontrustend laag niveau. Feyenoord maakte een povere indruk, maar Groningen kreeg niet al te veel kansen meer om tot een goed resultaat te komen. Het bleef daardoor bij 1-0.