Nijland krijgt advies: ''Dan houdt hij Doan daarom ook nog even hier''

Mike te Wierik kwam in de zomer van 2017 naar FC Groningen en kwam tegelijkertijd met Ritsu Doan. De centrale verdediger herinnert zich het debuut van de Japanner nog goed. In de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen werd hij na ruim een uur vervangen.

"We waren beiden nieuw bij de club. Hij stond rechtsbuiten en ik rechtsback. Als ik 'right' zei, ging hij naar links en als ik 'left' zei, dan ging hij naar rechts", blikt Te Wierik terug. "In het begin voelde het onbeholpen, maar hij heeft zich enorm ontwikkeld. Chapeau. Doan is een fantastische voetballer."

Waar de Japanner veelvoudig wordt gelinkt aan clubs uit Rusland, hoopt Te Wierik niet dat Doan naar Rusland vertrekt. "Ik zou het zonde vinden als Doan naar Rusland of zo zou gaan. Het grote geld komt vanzelf", stelt Te Wierik. "Ik denk ook niet dat het verstandig is om direct voor een club als Manchester City te kiezen. Dan word je verhuurd en kom je overal en nergens terecht. Ik hoop dat we tenminste dit seizoen nog van hem kunnen genieten."

"Ik denk dat Hans (Nijland red.) zijn laatste jaar als directeur wel goed wil afsluiten hier. Als hij verstandig is, houdt hij Doan daarom ook nog even hier. Wij hebben zijn kwaliteiten hard nodig, maar ik begrijp ook wel dat als er astronomische bedragen worden geboden, dat het dan lastig weigeren is", besluit een realistische Te Wierik lachend in de Voetbal International.

Lees meer:
0 reacties