Lukkien over clubliefde: ''Er zitten meerdere vakjes in je hart''

( 0 reacties)
Lukkien over clubliefde: ''Er zitten meerdere vakjes in je hart''

FC Emmen-trainer Dick Lukkien was jarenlang actief bij FC Groningen en daarom is het voor de oefenmeester een duel met een speciaal randje. Daarnaast is het een ontzettend belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, weet ook Lukkien.

"We willen allebei uit die onderste regionen klauteren", begint Lukkien. Zowel Groningen als Emmen staat na vijftien wedstrijden op veertien punten. "Het gaat dus echt ergens om. Ik heb begrepen dat het stadion aardig lijkt vol te lopen. Vanuit Emmen gaan er ook een hele hoop fans mee. Iedereen lijkt te beseffen dat dit om meerdere redenen een bijzondere wedstrijd is."

Hoewel hij van de huidige spelers lang niet met iedereen werkte kijkt hij uit naar het duel met FC Groningen. in de huidige Groningen-selectie werkte hij alleen samen met Sergio Padt en Mimoun Mahi. Wel kent hij veel leden van de staf. "Het voelt als thuiskomen, maar dat is logisch als je ergens zes jaar hebt gewerkt. SC Veendam is van jongs af aan mijn club. Maar er zitten meerdere vakjes in mijn hart", aldus Lukkien in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›