Te Wierik: ''Het wordt tijd dat we over FC Emmen heen gaan''

( 0 reacties)
Te Wierik: ''Het wordt tijd dat we over FC Emmen heen gaan''

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik keert zondagmiddag terug van een schorsing en neemt direct plaats in het elftal van Danny Buijs. De verdediger kijkt uit naar het treffen met promovendus FC Emmen. 

Te Wierik weet dat er bij FC Emmen veel speciale gevoelens zijn bij deze wedstrijd, maar denkt dat het minder leeft dan bij Emmen. "Ik denk dat wij minder jongens hebben die bij Emmen hebben gespeeld dan andersom. Het is wel een wedstrijd op zich. Het stadion is aardig uitverkocht en we hebben wat goed te maken. Aangezien we verloren in de voorbereiding. Zij zullen er wel vol opklappen."

"Ik denk wel dat het een derby is, ondanks dat het niet bij elkaar in de provincie is. Het leeft wel onder de supporters. Er is maar één manier om onze supporters te belonen en dat is drie punten", vervolgt Te Wierik in gesprek met FCG Radio. "Het wordt tijd dat we over Emmen heen gaan. We moeten gewoon ons spelletje van de laatste weken spelen, dan komt die stijgende lijn wel."

"Emmen heeft een aantal goede spelers zoals Cavlan, Jansen en Niemeijer, met wie ik nog speelde. Zij kunnen uit het niets een doelpunt maken", aldus Te Wierik, die hoopt vooral Jansen te elimineren. "Ze zeggen altijd dat je hem geen centimeter moet geven. Hem moeten we uitschakelen. We moeten hem aanpakken, maar dat moet je bij iedereen doen."

Te Wierik geeft aan dat hij erg veel zin heeft in het treffen. "Van mij mag die wedstrijd morgen al wel zijn, dan lekker drie punten pakken. We gaan vol voor de winst", aldus de verdediger. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›