VIDEO | Samenvatting: FC Groningen verliest in slotfase van FC Emmen

FC Groningen weet wederom geen overwinning te boeken in de Eredivisie. In eigen huis leed het Groningen van trainer Danny Buijs een schandalige thuisnederlaag tegen FC Emmen. De goals vielen in de slotfase van het duel. De eindstand is 1-2.

Er viel aanvankelijk niet heel veel te genieten in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor de fans van beide ploegen. FC Groningen was de betere ploeg en kon onder andere via Mahi en Cavlan op voorsprong komen, dit lukte de thuisploeg echter niet.

Ook na de pauze kreeg de thuisploeg de beste kansen. Deyovaisio Zeefuik kreeg een grote kans, maar ook hij miste. Mahi deed dit drie minuten voor tijd wel door zijn hoofd goed tegen de bal te zetten. Vervolgens draaide de wedstrijd op een bizarre manier om: Nicklas Pedersen was de grote man bij Emmen, hij scoorde tweemaal. Een keer direct vanaf de aftrap van de 1-0 en even later in blessuretijd deed hij het weer.

Door de nederlaag blijft Groningen op 14 punten steken. De ploeg uit Drenthe gaat de Groningers voorbij op de ranglijst, zij staan nu op een stabiele 17 punten.