Gall vol onbegrip: ''Het is dan gewoon het mes dwars in de bek''

Voor iedereen in het stadion van FC Groningen was het zondag in de laatste minuten van de wedstrijd nog even schakelen. Waar de thuisploeg in de 87e minuut nog met 1-0 voor stond, verloren ze vijf minuten later met 1-2 van FC Emmen.

Uitgerekend oud-speler van Groningen Nicklas Pedersen deed zijn voormalige werkgever pijn door in de 88e minuut en nog diep in blessuretijd te scoren. "Dit mag je niet overkomen", zegt analist Joop Gall tegen RTV Noord. "Om met Mario Been te spreken: de confetti zat nog in de haren van de verdedigers van de FC."

Gall heeft wel een tactiek voor het vasthouden van de voorsprong. "Het is dan gewoon het mes dwars in de bek. Het is schrijnend om te zien wat daar de tweede helft gebeurde", zegt hij. Volgende week speelt Groningen de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Fortuna Sittard.

De Limburgers versloegen zondagmiddag verrassend Feyenoord met 2-0. De missie is volgens Gall volgende week heel duidelijk voor Groningen: "Je moet gewoon drie punten pakken. Hoe maakt geen sodemieter uit. Dan maar lelijk. Linksom, rechtsom, lelijk: schijt eraan. Fortuna is geen misselijke ploeg. Die barsten van het zelfvertrouwen. Misschien willen zij nog wel even een genadeklapje uitdelen", aldus de trainer. 

Lees meer:
0 reacties