VIDEO | Samenvatting: FC Groningen verliest oefenduel van FC Köln

1
VIDEO | Samenvatting: FC Groningen verliest oefenduel van FC Köln

FC Groningen heeft dinsdagavond haar eerste oefenduel van 2019 verloren. In Duitsland gingen de Groningers met 3-1 ten onder tegen 1. FC Köln.

FC Groningen beleefde een goede start aan het vriendschappelijke duel. Nieuwkomer Thomas Bruns was bij zijn officieuze debuut voor FC Groningen verantwoordelijk voor de openingstreffer. De 27-jarige middenvelder schoot na twintig minuten raak. 

Pas na rust kwam het antwoord van FC Köln. De Duitse club maakte in de tweede gelijk via Dominick Drexler om in de 65e minuut via Copete Corboda de leiding te nemen in het oefenduel. Het slotakkoord was voor Christian Clemens. De FC Köln-aanvaller breidde de score op de valreep uit naar 3-1.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik (46' Miguel), Te Wierik (46' Kramer), Chabot (46' Van der Kaap), Handwerker (46' Absalem); Bel Hassani (46' Reis), Memisevic (46' Van de Looi), Bruns (46' Hrustic/Balk), Warmerdam (46' Van Kaam); Mahi (46' Breij) en Sierhuis (46' Mendes Moreira).

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Jan 2019 om 23:07
    FC Groningen heeft dinsdagavond haar eerste oefenduel van 2019 verloren. In Duitsland gingen de Groningers met 3-1 ten onder tegen 1. FC Köln. Het was een wedstrijd met twee gezichten.FC Groningen beleefde een goede start aan het vriendschappelijke duel waarin het in de eerste helft de drie nieuwkomers Bruns, Bel Hassani en Sierhuis had opgesteld samen met de vaste spelers van het eerste elftal. Bruns was bij zijn officieuze debuut voor FC Groningen verantwoordelijk voor de openingstreffer. De 27-jarige middenvelder schoot na twintig minuten raak. Op enkele kansjes na wist FC Köln geen potten te breken en was het FC Groningen dat heerste. Na de rust was het beeld geheel anders. Het volledige elftal werd vervangen door meerendeels spelers onder 23. Alleen Sergio Padt bleef staan. Al snel werd duidelijk dat dit elftal niet was opgewassen tegen de meer ervaren spelers van FC Köln. De Duitse club maakte in de 51e minuut gelijk via Dominick Drexler om in de 65e minuut via Copete Corboda de leiding te nemen in het oefenduel. Het slotakkoord was voor Christian Clemens. De FC Köln-aanvaller breidde de score in de slotminuut vanuit een scherpe vrije trap uit naar 3-1.De foto bij dit artikel is overigens niet representatief. Doan was uiteraard vanwege interlandverplichtingen voor Japan niet bij deze wedstrijd aanwezig.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›