VIDEO | Doelpunt Doan helpt Japan aan eerste zege in Azië Cup

Japan heeft de eerste poulewedstrijd van de AFC Azië Cup winnend afgesloten. Ritsu Doan had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-2 zege op Turkmenistan.

Ritsu Doan beschikte in de eerste poulewedstrijd over een basisplek. De FC Groningen-middenvelder zag in de 26e minuut hoe Turkmenistan via Arslanmyrat Amanow de score opende in Sydney. Het antwoord van Japan kwam pas in de tweede helft toen Yuya Osako in de 56e minuut de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Vier minuten later was het opnieuw Osako die raak schoot namens de Japanners. Ditmaal bracht de aanvaller zijn land op voorsprong. In de 71e minuut verdubbelde Japan de marge. Ritsu Doan draaide knap weg bij zijn directe tegenstander om vervolgens de bal vervolgens op de rand van de zestien in de verre hoek te schieten. Het slotakkoord was desalniettemin voor Turkmenistan. Ahmat Atayew bepaalde in de 79e minuut de eindstand op 3-2.

Door de overwinning op Turkmenistan neemt Japan de leiding in de poule. De Japanners wacht op 13 januari de tweede poulewedstrijd tegen Oman. Op 17 januari is Uzbekistan in de derde speelronde de tegenstander.

Ritsu Doan scoort de 3-1 pic.twitter.com/nSanmkMz56