'Speelt FC Groningen daarmee in op een vertrek van Ritsu Doan?''

FC Groningen hoopt in de tweede seizoenshelft de weg omhoog in te slaan. Hiertoe versterkte de club zich met maar liefst zes spelers. Wat verwacht VI-verslaggever Stef de Bont van FC Groningen na de winterstop?

Volgens De Bont is het opvallend dat FC Groningen twee vleugelspelers haalde. "El Hankouri en Bel Hassani spelen in hun kracht wanneer ze van de vleugel komen. Speelt FC Groningen daarmee in op een eventueel tussentijds vertrek van Ritsu Doan?", meent De Bont, die denkt dat het ook een tactische keuze kan zijn. "Of wil trainer/coach Danny Buijs (foto) niet langer 4-4-2 spelen en kiest hij voor 4-3-3?"

"Tegen zowel Köln als Duisburg hanteerde Buijs dezelfde 4-4-2 formatie met Mimoun Mahi en Sierhuis als spitsenduo, Bel Hassani en Warmerdam als vleugelspelers en Memisevic als defensieve middenvelder en nieuwkomer Bruns als de man met diepgang. Dat ziet er op papier aardig uit. Toch zal het moeilijk worden om een vertrek van groeibriljant Doan op te vangen. Met vier doelpunten en twee assists is hij na Mahi de meest waardevolle speler", aldus De Bont op het digitale thuis van zijn werkgever.

Lees meer:
0 reacties