'Je kunt wel stellen dat in de zomer het huiswerk niet goed is gedaan''

Voor FC Groningen begint vanavond de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In het hoge noorden is er veel veranderd en is het afwachten hoe al deze transfers uit gaan pakken.

''Zo bouw je een band op met de selectie en zo wordt er opeens een blik nieuwe spelers bijgegooid'', begint voetbalverslaggever Ernst Slagter in het item 'Vis en Voetbal' van het Dagblad van het Noorden. ''Wat leuk is van die nieuwelingen is dat het bijna allemaal mooie praters zijn. Qua welbespraaktheid is FC Groningen erop vooruit gegaan, maar of ze ook kunnen voetballen is nog maar de vraag'', begint ook William Pomp.

''Al die winterstopaankopen zijn natuurlijk geen aankopen uit luxe'', gaat Pomp verder. ''Je kunt wel stellen dat in de zomer het huiswerk niet goed is gedaan. Als je geen geld hebt koop je nooit de beste spelers van clubs weg, dus het zijn allemaal jongens met een vlekje. Of ze hebben lang niet gespeeld, of het contract is afgekocht en ze moeten wedstrijdritme op doen. Dus het moet allemaal nog maar blijken.''

''Voor FC Groningen is er veel aan gelegen dat er een goede start wordt gemaakt. Er staat meteen druk op die wedstrijd en je staat op een gevaarlijke vijftiende plaats. De volgende wedstrijd is dan meteen PSV-uit en daar moet je ervan uit gaan dat je geen punten pakt. De nieuwe spelers moeten zich bewijzen, maar FC Groningen is thuis altijd favoriet'', besluit Pomp.

Lees meer:
0 reacties