Bel Hassani blij in Groningen: ''Daarvoor ben ik gestraft, je voelt je geen profvoetballer meer''

Iliass Bel Hassani is blij bij FC Groningen. De spelmaker wordt voor een half seizoen gehuurd van AZ. In Alkmaar liep het niet altijd even soepel voor de 26-jarige Bel Hassani.

Tijdens het Europa League-tweeluik met Kairat Almaty mocht Hassani nog invallen, maar daarna lag zijn toekomst bij Jong AZ. "Ik heb gevraagd waarom", zegt Bel Hassani tegenover FOX Sports. "Het antwoord was omdat ik niet ben weggegaan. Ik kon naar Portugal, maar dat was een verhuur voor hetzelfde salaris. Daar zat ik niet op te wachten. En daarvoor ben ik gestraft. Je voelt je geen profvoetballer meer."

In 2016 leek Bel Hassani naar het buitenland te verkassen, maar hij koos op het laatste moment voor AZ. "Dat was een club in Turkije, het contract was al rond en ik zou eigenlijk al daarheen vliegen. Maar uiteindelijk ben ik vol vertrouwen naar AZ gegaan. Hoe ze met me zijn omgegaan en hoe ze mij links hebben laten liggen... Dat was zonde."

Bel Hassani speelde zaterdagavond voor FC Groningen tegen Heracles Almelo. Na een uur spelen werd hij vervangen door Ajdin Hrustic. De eindstand was 3-0. 

Lees meer:
0 reacties