Buijs: ''Hij maakt nog te kort deel uit van onze selectie''

( 0 reacties)
Buijs: ''Hij maakt nog te kort deel uit van onze selectie''

FC Groningen-trainer Danny Buijs kan dit weekend mogelijk niet beschikken over een deel van zijn selectie. Mimoun Mahi en Amir Absalem zijn ziek en ook Ritsu Doan, Deyovaisio Zeefuik en Memisevic zijn onzeker voor het thuisduel met Vitesse. 

"Ritsu heeft een goed toernooi (Azië Cup, red.) gespeeld en is in de dagen na de finale nog even met zijn familie opgetrokken", zegt Buijs tegen RTV Noord. "We zijn blij dat hij nu weer terug is, maar ik durf nog niet te zeggen of hij tegen Vitesse aan de aftrap zal verschijnen." Ook Zeefuik en Memisevic zijn twijfelgevallen, maar de oefenmeester wilde niet zeggen waarom ze dat zijn. Voor de geschorste Lars Kramer en de geblesseerde Jannik Pohl komt het duel sowieso te vroeg.

Helaas houdt de pech voor Buijs en zijn team nog niet op, want ook Ko Itakura komt waarschijnlijk niet in actie tegen de Arnhemmers. "Hij maakt nog te kort deel uit van onze selectie. Daardoor denken wij dat het voor hem nog te vroeg is om aan onze verwachtingen te voldoen", verklaart de oefenmeester.

Hij denkt niet dat alle twijfelgevallen op tijd fit zijn voor het thuisduel van aanstaande zondag, maar dat hoeft volgens hem niet een probleem te zijn. "Vitesse kampt óók met problemen", legt hij uit. "Bovendien spelen wij thuis. De kansen zijn fifty-fifty." De club uit Arnhem reist naar Groningen zonder sterkhouders Tim Matavz, Bryan Linssen en Alexander Büttner. FC Groningen ging eerder dit seizoen nog hard onderuit in het Geldredome. Vitesse won toen met 5-1.

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 oktober 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›