Buijs roemt fans: ''Hartstikke mooi dat ze zo met ons meeleven''

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard treft FC Groningen-trainer een trainer met ervaring, namelijk Dick Advocaat. Een mooi moment, zo laat Danny Buijs weten.

"Hij is denk ik voor elke trainer een voorbeeld, met een staat van dienst waar je U tegen zegt. Als je de lijst ziet van ploegen waar hij coach is geweest en de resultaten die hij heeft behaald. En dan nog de passie en bevlogenheid, die hij heeft langs de lijn. Daar kan ik wel van genieten. Maar ik hoop natuurlijk dat wij er vrijdagavond met een gunstig resultaat vandoor gaan", begint Buijs, die met een goede reeks bezig is met FC Groningen.

De 'Trots van het Noorden' is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen gebleven en hoopt deze serie voort te zetten. "We kunnen het elke ploeg erg lastig maken als we goed spelen, zoals tegen Feyenoord, maar zijn kwetsbaar als we dat niet doen. Dat hebben we bijvoorbeeld uit bij NAC Breda gezien. Dat we nu zonder Doan spelen, is een gegeven. We hebben in januari ook al goed gespeeld zonder hem erbij. De buitenwereld zal Utrecht zien als favoriet en voor ons is het een mooie uitdaging om te laten zien of we bij het niveau kunnen aanhaken en een positief resultaat kunnen neerzetten."

In de Domstad krijgt FC Groningen de steun van een vol uitvak. "Het is hartstikke mooi dat er zoveel mensen met ons meeleven", stelt Buijs op de officiële clubsite van FC Groningen. "Toen ik zelf nog speelde, gaf me dat altijd een lekker gevoel. Het was prettiger als je de warming-up kon doen met een paar honderd mensen erbij dan voor een leeg uitvak."

Lees meer:
0 reacties