Casinogeld naar Eredivisie: ''Weer het braafste jongetje van de klas''

Ook in Nederland gaat de online-gokmarkt eindelijk open. Het vormt een nieuwe inkomstenbron voor de clubs uit de Eredivisie, al is het niet het goudmijntje waar in een eerder stadium op werd gehoopt. 

In het buitenland zijn gokfirma's al jarenlang te zien als geldschieters. "Het zal voor ons eerder gaan om tonnen dan miljoenen. We zijn in Nederland weer lange tijd het braafste jongetje van de klas geweest", zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland in gesprek met Voetbal International.

Voormalig Feyenoord-directeur Chris Woerts zette in 2004 al wedkantoortjes op in Rotterdam. "Maar mensen mochten toen alleen inzetten op een 1'tje, 2'tje of een 3'tje. Dat was niet heel spannend. De markt heeft zich sindsdien razendsnel ontwikkeld. We lopen in Nederland al vijftien jaar achter", vult hij Nijland aan.

Op duels in onze competitie wordt gemiddeld vijftien tot twintig miljoen euro ingezet. "Toch zal de impact voor clubs beperkt zijn. Ik verwacht geen grote shirtsponsordeals. We zijn een van de laatste markten die opengaan. Voor de Eredivisie wordt er wel een nieuwe inkomstenbron aangeboord, dat wel", aldus Woerts.

Lees meer:
0 reacties