''Hartstikke goed, maar hij is niet de Messi onder de verdedigers''

( 0 reacties)
''Hartstikke goed, maar hij is niet de Messi onder de verdedigers''

Virgil van Dijk kende woensdagavond opnieuw een goede avond. De verdediger, die in het verleden onder meer voor FC Groningen speelde, hielp Liverpool middels een prachtige kopbal aan een 1-3 overwinning op Bayern München. Adri van Tiggelen bewaart de rust als het gaat om de kwaliteiten van Van Dijk. 

"Hij doet het hartstikke goed, maar we moeten niet doen alsof hij de Messi onder de verdedigers is", aldus Van Tiggelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hoe goed hij is in vergelijking met topverdedigers als Sergio Ramos en Giorgio Chiellini? Een Chiellini of een Ramos zijn niet per se minder dan Van Dijk. Het voordeel van Van Dijk is zijn leeftijd, er zit nog wat rek in. Hij kan alleen nog maar beter worden."

John de Wolf is, zeker namens het Nederlandse voetbal, dolblij met de kwaliteiten van Van Dijk. "Hij heeft alles wat een verdediger moet hebben. Hij is kopsterk, heeft een lange trap, straalt rust uit, is een natuurlijke leider die doet waar hij voor staat. Kortom, een echte no-nonsense verdediger. Een uitzonderlijk talent. Een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal", besluit De Wolf. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!