Buijs: ''Dan doe ik wel effe een paar koprolletjes over het veld''

Dit kalenderjaar verloopt erg goed voor FC Groningen. De ploeg van trainer Danny Buijs wist verloor alleen van koploper PSV en lijkt klaar te zijn voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

''Als we zondag winnen, doe ik wel effe een paar koprolletjes over het veld'', zegt Buijs tegenover het Dagblad van het Noorden. ''Als we zondag winnen van ADO tikken we de 35 puntengrens aan. Dan nemen we echt wel wat afstand van de onderste contreien en ziet de toekomst er goed uit voor FC Groningen, zeker in de wetenschap wat voor serie we de afgelopen periode hebben neergezet. Als we blijven doen met  elkaar wat we de laatste tijd hebben gedaan, gaan we zeker nog meer punten halen de komende tijd.''

Bij FC Groningen keert Ritsu Doan terug van een schorsing waardoor Buijs keuzes moet gaan maken. ''In die luxezetel zitten we nu'', vervolgt hij. ''De afgelopen weken hebben flink wat jongens aangetoond dat ze goed presteren, ook in samenspel met elkaar. Nu is het als technische staf de kunst om vooraf goed in te schatten wat je van een wedstrijd verwacht en welk type speler je op een bepaalde positie nodig hebt. Daar hebben we keus in. Thuis tegen ADO wordt er nou eenmaal iets anders gevraagd dan uit bij AZ. Het kan van week tot week verschillen, zonder dat we daarvoor de speelwijze over de kop hoeven te gooien. Dat is een groot pluspunt'', besluit Buijs.

Lees meer:
0 reacties