Oranje Onder-20 wint met Hamer en Van de Looi in spectaculair duel van Mexico

Gisteren speelde Nederland Onder-20 een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. In een spectaculair duel werd er met 3-2 gewonnen.

Namens FC Groningen zaten Lars Kramer en Tom van de Looi in de selectie bij Oranje Onder 20. Al na twee minuten kwam Oranje op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Noa Lang, maar die voorsprong werd voor rust nog omgedraaid. Na een 1-2 achterstand draaide Oranje Onder-20 het na rust helemaal om. Van de Looi was dichtbij de gelijkmaker, maar een prachtig schot van hem werd ternauwernood gekeerd door de doelman van Mexico. Dylan Vente en Joël Piroe waren de doelpuntenmakers in de tweede helft.

"Een terechte overwinning'', laat KNVB-coach Bert Konterman weten op de officiële site van OnsOranje. "In de eerste twintig minuten en na de pauze hebben we prima gespeeld. Dit was voor ons sowieso een mooie ervaring, spelen tegen een Midden-Amerikaans land. Daar wordt het voetbal toch anders beleefd. De manier waarop zij zich voor een schot werpen is geweldig om te zien. Dat wij dan in de tweede helft zo'n knappe comeback kunnen realiseren, stemt tot tevredenheid. Zeker tegen een ploeg die in mei meedoet aan het WK.''