Memisevic oordeelt: ''Als je dat ziet, is het crisis'' VIDEO| Samenvatting: FC Groningen verliest van FC Utrecht Kritiek op 'twijfelkont' Buijs: ''Door dat te zeggen, is het misgegaan'' Matusiwa bekent: ''Ik snapte de uitleg van de trainer niet'' MATCHDAY | FC Groningen met Lundqvist in de basis tegen FC Utrecht

Derksen over Van Dijk: ''Ik vind hem verdedigend soms best zwak''

( 0 reacties)
Derksen over Van Dijk: ''Ik vind hem verdedigend soms best zwak''

Het Nederlands Elftal wist Wit-Rusland gemakkelijk van de mat te vegen. Zonder grote kansen konden aanvoerder Van Dijk en de zijnen weer het veld afstappen. Toch is Johan Derksen behoorlijk kritisch over de oud-speler van FC Groningen. 

"Ik vind hem zeker goed, maar ik vind de hype redelijk overtrokken. Sterker nog, ik vind hem verdedigend soms best zwak. En ik heb een hekel aan verdedigers die verdedigend zwak zijn. Want je staat er om te verdedigen. Dat is je taak", stelt Derksen in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Aanvallend vind ik hem wel heel sterk. Met zijn lengte en zijn kopkracht is dat gewoon een extra wapen voor elk team. Hij scoort dan ook redelijk makkelijk. Van Dijk heeft een bepaalde uitstraling. Met zijn knotje en zo. Dat ziet er gelikt uit, maar nee, het kan veel beter. Kijk bijvoorbeeld naar Matthijs de Ligt. Daar kijk ik veel liever naar. Die heeft naar mijn idee veel meer potentie", besluit Derksen zijn analyse.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›