Nijhuis duidelijk: ''Dit kon ik absoluut niet laten gaan''

( 0 reacties)
Nijhuis duidelijk: ''Dit kon ik absoluut niet laten gaan''

Bas Nijhuis floot zondagmiddag de Derby van het Noorden tussen SC Heerenveen en FC Groningen (1-1). Voor de arbiter uit Twente betekende het de terugkeer in de Eredivisie na een knieblessure.

"Het was supergaaf om weer terug te zijn en heerlijk om weer een wedstrijd te fluiten", vertelt Nijhuis bij De Rijdende Scheidsrechter. "Het was erg leuk dat mensen reageerden en blij waren dat ik weer terug was. Ik zei nog: Ik hoop dat het na afloop ook nog zo is. Maar dat was prima. Het was een leuke wedstrijd."

Nijhuis zag dat FC Groningen-supporters een fakkel in het thuisvak gooide en greep in. "Ik zag één keer zo'n shot gaan en dacht: Nou, laat maar. Ik heb het in de gaten gehouden en daarna werd er weer zo'n fakkel die kant op gegooid", beschrijft hij.

"Toen ben ik naar de zijkant gegaan", vervolgt Nijhuis. "Ik heb duidelijk aangegeven dat het niet kan. Je kinderen zullen er maar zitten. Het is hartstikke gevaarlijk. Ik laat normaal veel gaan, maar dit kon ik absoluut niet laten gaan. Gelukkig is het daarna niet meer gebeurd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›