''Wat voor idioot ben je dan? Nooit meer binnenlaten in een stadion''

( 0 reacties)
''Wat voor idioot ben je dan? Nooit meer binnenlaten in een stadion''

De Derby van het Noorden is weer achter de rug, maar de naweeën zijn voor Dagblad van het Noorden-verslaggever William Pomp nog altijd voelbaar. En dat komt enkel en alleen door het gedrag een deel van de FC Groningen-aanhang.

"Vanuit mijn ooghoek zag ik zondagmiddag die brandende fakkel door de lucht richting een familievak gaan. Wat voor idioot ben je dan? Blijkbaar overziet zo’n droeftoeter op geen enkele manier de mogelijke gevolgen van zijn actie. Nooit meer een stadion binnenlaten zou ik zeggen. En voor de rest overlaten aan justitie", schrijft Pomp.

"Het ging overigens voorafgaand aan de wedstrijd al mis. ‘Supporters’ zonder kaartje en met stadionverboden lagen letterlijk en figuurlijk dwars bij het ordentelijk laten verlopen van het vullen van het uitvak, zo heb ik me laten vertellen. Wat hadden die gasten daar te zoeken? De aangekondigde maatregel van burgemeester Van der Zwan van Heerenveen – FC Groningen-fans nooit meer met eigen vervoer naar het Abe Lenstra Stadion laten gaan – vind ik tegen dat licht volstrekt begrijpelijk", vervolgt hij.

"FC Groningen staat er weer mooi op. Het is jammer dat de goedwillende massa het qua beeldvorming altijd moet afleggen tegen een paar raddraaiers. De FC Groningen-aanhang kreeg de laatste tijd juist steeds meer waardering. Denk aan de prachtige sfeeracties op de Noordtribune, zoals de Arriva-trein die de supporters eerder dit seizoen door het stadion lieten rijden. Ook de massale steun op vreemde bodem vormt vaak een ware twaalfde man voor het elftal. Jammer dat dat positieve imago weer even flink geweld is aangedaan", aldus Pomp.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›