''Wist je dat Doan ooit onaangekondigd aan Nijlands tuinhek stond?''

0
''Wist je dat Doan ooit onaangekondigd aan Nijlands tuinhek stond?''

William Pomp maakt zich op voor het toetje met FC Groningen. De clubwatcher van het Dagblad van het Noorden was afgelopen zondag aanwezig bij de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. 

"Emotionele taferelen rondom het afscheid van ‘el presidente’ Hans Nijland", schrijft Pomp. "Persoonlijk vond ik de afscheidstweet van Ritsu Doan erg aandoenlijk. ‘Beste Hans. Jij gaf mij de kans om een voetbalcarrière in Europa te starten. Ik ben hier dankzij jou. ONTZETTEND bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan. Ik wens je vanuit mijn hart alle geluk’. Prachtige woorden van het Japanse supertalent."

Pomp komt met een mooie anekdote over de Groningse smaakmaker. "Wist je dat Doan ooit onaangekondigd aan het tuinhek van Nijland in Kropswolde stond? Of de directeur hem niet wilde laten gaan? Aan de boorden van het Zuidlaardermeer hebben de heren onder het genot van een wijntje een goed gesprek gehad."

Nijland wilde miljoenen hebben voor 'zijn' pareltje. "Doan trok wit weg toen hij de beoogde transfersom zag die Nijland op zijn verzoek achter op een sigarendoosje schreef. Misschien dat de nieuwe directie wat soepeler is, maar dat is van later zorg", aldus Pomp.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!